Плановете и усилията на не една и две технологични компании

...
Плановете и усилията на не една и две технологични компании
Коментари Харесай

Асансьорът, който ще ни отвежда директно в дълбокия Космос

Плановете и напъните на не една и две софтуерни компании в последните години са свързани със устрема Космосът да стане все по-достъпен, а за какво не и просто следващата турстическа дестинация, която да може елементарно да посетим - против съответната сума, несъмнено.
 Туристи на ръба на Космоса - първи полет на Virgin Galactic след години отсрочване
Туристи на ръба на Космоса - Брансън реализира най-голямата си фантазия

Едно неизмеримо трио в назабравимо прекарване

Поредният футуристичен план за нов вид пътешестване в Космоса е на британския проектант Джордан Уилям Хъгс. Наскоро той завоюва премия за нововъведения от френската Jacques Rougerie Foundation и финансиране от 10 хиляди евро. 

Космическият асансьор Ascensio е футуристична идея за устройство, което през днешния ден може да ни наподобява като излязло от научнофантастичен филм, само че основателят й е сигурен, че в близко бъдеще ще се трансформира в реалност.

Space elevator concept wins €10,000 design prize:

An architect from Cumbria has won a €10,000 (£8,617) prize for his design of a new kind of space travel.

Barrow-born Jordan William Hughes has designed an elevator that transports passengers into space.

His futuristic…
— The Boring Mates (@theboringmates)
Хъгс, който създава плана в свободното си време, счита, че асансьорът е една съвършена опция на ракетите, които освен не са задоволително ефикасни, само че и са доста скъпи, а и нанасят щета на околната среда.

Въпреки комплицираната си задача, галактическият асансьор има опростена конструкция, която прилича тази на устройствата във всяка постройка, които използваме за придвижване сред етажите. Състои се от необятна площадка, която по проект е ситуирана върху специфична платформа във водата, до която се стига с транспортен съд. Това разрешава платформата да се мести в разнообразни точки на света, с цел да се неутрализира влиянието на климатичните условия.

The concept designs for a space elevator that won a Barrow-born architect a €10,000 innovation award. Jordan William Hughes says you’d need “more money than God ” to build it now but believes one day it will be possible
— Jennie Dennett (@jenniedennett)
От тази площадка нагоре към небето се издига голям и доста дълъг кабел, по който се движат шест специфични кабини - три карго за товари и три, които да транспортират пасажери. Вторите ще имат прозорци и непрекъснат достъп до О2. Те ще се движат нагоре и надолу по своето трасе до специфична галактическа станция на височина от цели 36 хиляди километра над земната повърхнина, което е 78 пъти по-далеч от Международната галактическа станция, разясняват от Daily Mail.

На нас тази станция в Космоса може да ни звучи много нереалистично, само че основателят на плана ни поучава да я одобряваме като ЖП гара, а не като последна точка. " Вие към този момент сте в Космоса. А щом сте стигнали дотук, може да отидете и на всички места другаде ", безапелационен е той.

Космическата гара обаче няма да има нищо общо на външен тип даже с най-красивата и модерна тук, на Земята. Най-малкото поради невероятните гледки, които се откриват през големите прозорци. А най-голямото развлечение сигурно са разходките в изискванията на нулева гравитация.
 Странната гигантска планета, която може изцяло да промени разбиранията ни за Космоса
Странната гигантска планета, която може изцяло да промени разбиранията ни за Космоса

Всичко се слага под подозрение

Разбира се, реализирането на амбициозния план изисква голямо финансиране, а на този стадий няма искащи да го обезпечат. Но той е сигурен, че това е една дългогодишна инвестиция в вероятност на фона на милионите, които се дават за изстрелването само на една ракета в Космоса, която даже е за еднократна приложимост. И е на мнение, че до 10 години ще види онлайн своя галактически асансьор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР