„Да изчистим къщата“: Пакстън казва на поддръжниците си да поемат отговорност за отстраняването на републиканските му съперници, които го импийчмънтват

...
PLANO — Кен Пакстън, временно отстраненият главен прокурор на щата,
Коментари Харесай

PLANO — Кен Пакстън, временно отстраненият главен прокурор на щата, нападна своите политически опоненти – включително членове на собствения си парти — по време на рядка публична изява в събота в навечерието на неговия исторически процес за импийчмънт, който започва следващия път.

Пакстън е под заповед за запушване, която му пречи да обсъжда процеса, който започва във вторник. Но в забележки пред претъпкан павилион в парк близо до дома му в Северен Тексас, Пакстън разкритикува Камарата на представителите на Тексас, която го отстрани и провери имената на нейния лидер, председателя Дейд Фелан.

„Мога да говоря за нещо който мисля, че се е превърнал може би във водещия въпрос, с който трябва да се справим като окръг и държавата трябва да се справи с него, и това е нещо, известно като Камарата на представителите на Тексас и ръководството в Камарата на представителите на Тексас,“ Пакстън каза на публиката на пикника на републиканската партия в окръг Колин.

„Всички знаем името Дейд Фелън, видяхме видеоклиповете на случилото се и виждаме неговото лидерство“, каза Пакстън, имайки предвид видеоклип на Фелън изрича думите си на пода вечерта преди Камарата да обяви разследването си срещу Пакстън. Някои критици на Фелън предположиха, че Фелън е бил пиян.

„Нека изчистим къщата“, каза той.

Пакстън е изправен пред 16 обвинения за импийчмънт, много от които обвиняват главния прокурор с три мандата в многократно злоупотреба неговия офис, за да помогне на донор на кампанията, инвеститорът в недвижими имоти в Остин Нейт Пол. Камарата на Тексас одобри членовете за импийчмънт през май със 123-23 двупартийни гласа, поставяйки началото на третия процес за импийчмънт в щата от 1876 г. насам.

[Кой кой е в процеса за импийчмънт на Кен Пакстън, от ключови участници до потенциални свидетели]

Сенатът ще служи като съд по импийчмънт, а сенаторите ще действат като съдебни заседатели в процеса, който започва във вторник.

Появявайки се заедно с Пакстън в събота, беше съпругата му Анджела Пакстън, републикански държавен сенатор с два мандата, който заема мястото на Маккини, което е заемал преди. Като сенатор, Анджела Пакстън ще участва в процеса, но няма да й бъде позволено да гласува или да присъства на частни съвещания.

Но Анджела Пакстън ще присъства, когато адвокатите по импийчмънт представят своите доказателства – което включва твърдения, че тя съпругът помоли Пол да наеме жена, с която е имал извънбрачна връзка.

В събота семейство Пакстън се смесиха и си направиха снимки с поддръжници, като от време на време се държаха за ръце и се целуваха между речите си гръб до гръб.

„Познавам този човек от дълго, дълго време и сме преминали през много заедно и съм го гледала да се бори срещу непреодолими шансове – в кампании, в съдебни битки“, каза Анджела Пакстън пред тълпата. „Гледал съм го как се бори срещу това, което според мен е самият ад.“

Десетки поддръжници препълниха павилиона в парка Боб Уудръф в Плано, много носещи стикери на Кен Пакстън на тениските си, а други носещи Анджела Пакстън предизборна екипировка — признаци, че статутът на отстранения главен прокурор като консервативен воин му е помогнал да запази предано ядро ​​от подкрепа в задния си двор.

„Хората го обичат заради работата му“, каза Ейбрахам Джордж, председател на Републиканската партия на окръг Колин. „За много неща, които имат значение за тексасците, той е бил на първа линия в това.“

Носейки червена риза, на която пише „противопоставям се на фалшивия импийчмънт на AG Кен Пакстън“, Жаклин Уосън, председател на участък за близката Републиканска партия на окръг Дентън, отхвърли обвиненията, срещу които е изправен Пакстън.

„Мисля, че е за да спре прогреса му, основно защото той е направил повече от всеки друг AG“, каза Уосън.

< p>До Дейвид Ръсел, председател на секционния район на републиканската партия на окръг Колин, обвиненията срещу Пакстън вече бяха оспорвани в урните - в полза на Пакстън.

„Гласувахме за него“, каза Ръсел. „Тогава знаехме всичко за това и те искат да го върнат отново, защото не проработи на изборите.“

Пълната програма вече е НА ЖИВО за фестивала Texas Tribune през 2023 г., който се провежда през септември. 21-23 в Остин. Разгледайте програмата, включваща повече от 100 незабравими разговора, които идват на TribFest. Темите на панела включват най-големите състезания през 2024 г. и какво предстои, как се променят големите градове в Тексас и в цялата страна, почтеността на предстоящите избори и много други.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР