Планкът е сред най-ефективните упражнения, тъй като с него тренираме

...
Планкът е сред най-ефективните упражнения, тъй като с него тренираме
Коментари Харесай

Коя е най-честата грешка при правене на планк?

Планкът е измежду най-ефективните извършения, защото с него упражняваме няколко мускулни групи по едно и също време. А още по-хубавото е, че не лишава доста време, не изисква уреди и можем да го вършим на всички места и когато и да е. Когато се извършва вярно, планкът натоварва освен коремните мускули, само че и тези на раменете, бедрата, задните елементи, гърба и трицепсите.
Прочетете още
Според проучване от 2016 година, оповестено в International Journal of Physiotherapy and Research, 30-дневно предизвикателство с планкове е също толкоз дейно за понижаване на талията и стягане на корема, колкото и правенето на коремни преси.

Най-добри резултати обаче можем да реализираме единствено в случай че го изпълняваме вярно. За страдание, неточности се позволяват.  Най-честата неточност, която хората вършат, до момента в който извършват планк, е извиването на долната част на гърба . Това отстранява целия акцент от корема ни и го слага върху долната част на гърба, което, несъмнено, води до незадоволителни резултати, написа Metro.

Най-важното е тялото ни да е в изцяло права линия и гръбнакът да е изправен. Докосваме пода единствено с ръце и стъпала. Седалищните мускули са стегнати, а долната част на гърба не трябва да е нито по-нагоре, нито по-надолу. Tрябва да държим бедрата си в една линия с раменете и да се целим да имаме безпристрастен гръбнак - права линия на главата, раменете, бедрата, коленете и глезените.



 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР