Планирано е в сряда правителството на редовното си заседание да

...
Планирано е в сряда правителството на редовното си заседание да
Коментари Харесай

Правителството дава 10 млн. лв. на СУ, протести няма да има


Планирано е в сряда държавното управление на постоянното си съвещание да утвърди 10 млн. лева спомагателна помощ за СУ „ Св. Климент Охридски “, които да послужат за поддържане на материалната база на университета, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Всичко това стана ясно на брифинг след среща на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков с министъра на образованието Красимир Вълчев и финансовия Владислав Горанов.

Като отплата на СУ ще бъде предоставена и постройката на Професионалната гимназия за облекло за седалище на Медицинския факултет. Компенсацията идва след закана на Софийския университет, че готви митинги против кабинета поради отнета постройка. Причината беше решението на кабинета постройката, предопределена за образование на студенти, да се даде на Висшия правосъден съвет с претекста "отпаднала необходимост". Имотът се намира на бул. "Александър Стамболийски" 82, а разпореждането от министрите е гласувано на 20 декември. То провокира остри реакции измежду университетските страни.

Още тази година ще бъде платена и таксата, с цел да може СУ да има достъп до интернационалната научна база данни, увериха на брифинга през днешния ден.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР