Планираният за 3 април протест на зърнопроизводителите се отменя. Това

...
Планираният за 3 април протест на зърнопроизводителите се отменя. Това
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите се отказаха от протести след среща с Борисов

Планираният за 3 април митинг на зърнопроизводителите се анулира. Това решение е взето след среща на Националната асоциация на зърнопроизводителите и премиера Бойко Борисов. Протестите бяха по отношение на настояването на зърнопроизводителите да бъдат изключени от обсега на Законопроекта за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Министърът на земеделието Румен Порожанов подсети, че напрежението в бранша породи поради това, че земеделските производители са били третирани като търговци, натоварени с осъществяването на голям брой регулации съгласно проектозакона и добави, че ще се търсят оферти за нормативни промени, с които те да бъдат заложени като консуматори. Секторът към този момент е на ярко, с ясни правила, платени налози и акцизи, аргументира идните промени земеделският министър.

Председателят на парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата и вносител на проектозакона Емил Димитров заяви, че по молба на премиера Бойко Борисов е поел ангажимент предложенията за промени в закона на министъра на земеделието и на сектора да бъдат систематизирани и импортирани сред между първо и второ четене.

По думите на Димитров министър председателят е поел ангажимент ГЕРБ да поддържа законопроекта, като се чака нормативният акт да влезе в действие от Нова година. Земеделците няма да понасят административна и финансова тежест, като за записаните досега няма да има нови условия и те ще получат служебно и гратис удостоверенията. Ще има омекотен режим за тези, които до момента не са се записали - за това по какъв начин да нареждат своите резервоари по тип, размер и местонахождения, като контролът ще става без нивомерни системи, изясни Димитров.

Той заяви, че Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите ще разработят системата за задачите на контрола, без да се утежняват в допълнение земеделските производители. Димитров сподели още, че представителите на брашна единомислещо са заявили, че нямат желание да търгуват и не желаят да бъдат третирани като търговци и добави, че това мнение е било споделено и от премиера Бойко Борисов. По думите на Димитров никой не е възразил против това да има наказания против незаконните бензиностанции и резервоари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР