Планираните учебни полети на изтребителите МИГ 29 от авиобаза Граф

...
Планираните учебни полети на изтребителите МИГ 29 от авиобаза Граф
Коментари Харесай

Пилоти от авиобаза Граф Игнатиево отказаха да летят със самолетите МиГ-29

Планираните образователни полети на изтребителите МИГ 29 от авиобаза „ Граф Игнатиево ” са били анулирани през днешния ден. Пилотите са отказали тази заран да летят със самолетите. Първоначално от командването въз основата обясниха, че времето не е уместно за осъществяване на програмата. Бойното дежурство по защита на въздушното пространство обаче се извършва.

Граф Игнатиево, Марица

Командирът въз основата военачалник Иван Лалов призна на брифинг в Министерството на защитата, че през днешния ден фактически водачите, които е трябвало да летят са декларирали, че не са в положение да изпълнят задачата. Те всеобщо са докладвали, че се усещат психически несигурни и не могат да летят.

Бригаден военачалник Иван Лалов – пълководец на авиобаза " Граф Игнатиево ": Летателният състав не прави протест. Летателния състав е в правото си всеки един когато счита, че не е убеден в осъществяването на задачата да рапортува на командира си и да се откаже от осъществяването на тази задача.Красимир Каракачанов – министър на защитата: Не одобрявам приказки за стачки и протести, армията не е детска градина. И никой, било в авиацията и в другите типове въоръжени сили не си е помислил за сходни дейности. Това, което ние продължаваме да вършим е гарантиране на летателната валидност на самолетите, само че отново споделям - човешкия живот е на първо място.
Миналата седмица стана ясно, че 10 новодоставени мотора за изтребителите не могат да бъдат употребявани, поради липса на истински протоколи от завода-производител РСК МиГ. Липсват и смазочни материали и гориво.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов остана сюрпризиран, че едвам през днешния ден някои са разкрили, че има проблеми с авиацията и че може би някой напълно изкуствено основава тази обстановка. От военното министерство оповестиха че Съветът по защита отпуска спомагателни 20 милиона лв. за покупка на авиационно гориво до края на годината.
 Напрежение измежду водачите от авиобаза Напрежение измежду водачите от авиобаза "Граф Игнатиево "
Планираните образователни полети на изтребителите МиГ-29 от авиобаза "Граф Игнатиево " са били анулирани през днешния ден. От командването въз основата обясниха, че времето н...
 Командирът на авиобаза Командирът на авиобаза "Граф Игнатиево ": Няма протест
Летателният състав не прави протест. Летателният състав е в правото си, всеки един водач, когато счита, че не е убеден в осъществяването на задачата, да док...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР