Планираните от САЩ санкции срещу Русия в случай на нахлуване

...
Планираните от САЩ санкции срещу Русия в случай на нахлуване
Коментари Харесай

САЩ удря Русия на три бизнес фронта при война в Украйна

Планираните от Съединени американски щати наказания против Русия при положение на навлизане в Украйна, ще обиден държавните банки, износа на високи технологии и интервенциите с дълга, заяви вестник „ The Wall Street Journal “.

Според източник на изданието от администрацията на Съединени американски щати, измежду банките, които може да попаднат под ударите, е ВТБ. Уточнява се, че описът не е финален и в него може да настъпят промени. По данни на вестника, подготовката на глобите се намира на финален стадий.

Ако информацията на WSJ е достоверна, това значи, че измежду обсъжданите наказания няма ограничения против съветските енергийни компании, в това число и против газопровода „ Северен поток-2 “. Няма също проекти Русия да бъде изключена от системата за интернационалните заплащания SWIFT, макар че редица западни медии нееднократно твърдяха, че се разискват такива стъпки.

Освен това сега Русия е по-добре готова да се опълчи на глобите, в сравнение с през 2014 година, защото разчита в по-малка степен на външни заеми и показва задоволително високо равнище на стопански растеж, акцентира вестникът. Устойчивостта на съветската стопанска система също поддържа високите цени на енергоносителите.

По-рано американската администрация неведнъж обявяваше, че ще наложи извънредно строги наказания при положение на навлизане на Русия в Украйна. В същото време на множеството въпроси по отношение на съответни вероятни ограничения представителите на Белия дом дадоха отговор, че не изключват нищо, само че не са правили съответни изказвания.
Свързани вести Съединени американски щати ни изпращат най-нови тренажори за изтребителите F-16 Съединени американски щати: Нахлуе ли Русия в Украйна, "Северен поток 2 " няма да тръгне Съединени американски щати готвят пренасочване на газ към Европа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР