Планирането на бременност е важен аспект на майчинството. Как да

...
Планирането на бременност е важен аспект на майчинството. Как да
Коментари Харесай

Планирате бременност? Ето какво трябва да направите преди това!

Планирането на бременност е значим аспект на майчинството. Как да се подготвим за бременност? Заслужава ли си да вършиме проби преди бременността? Трябва ли да одобрявам някакви медикаменти? Ето 5 значими съвета, които би трябвало да имате поради, с цел да се подготвите добре за бременността си. Това е значимо да знаете преди да забременеете.
1. Когато се подготвяте за бременност, откажете се от неприятните привички!
 4 признака, че ви е време за бебе 4 признака, че ви е време за бебе
Човек в никакъв случай не е изцяло подготвен да има бебе, колкото и да си мисли, че това е по този начин. Хубавите неща в живота от време на време наподобяват комплицирани, с...
Това е може би най-важният миг в целия лист с рекомендации за дамите,  планиращи бременност. Преди да започнете да се грижите за положението си и да се храните здравословно, би трябвало да се откажете от всички зависимости. Затова забравете за цигарите (дори електронните) и алкохола. 
2. Направете изследване, в случай че планирате бременност
След прекъсване на стимулантите отидете на доктор, който ще ревизира дали тялото ви е наред и дали можете да  започнете да пробвате бебе. Вашият гинеколог ще Ви ревизира равнищата на хормоните на щитовидната жлеза. 
3. Започнете да приемате фолиева киселина преди бременност
Фолиевата киселина  е извънредно значим витамин за детето. Той е виновен за вярното развиване на мозъка и черепа и неговият недостиг може да докара до доста съществени последствия. Преди бременност  би трябвало да приемате 0,6-0,8 микрограма фолиева киселина на ден.
 Неочаквани промени в тялото след раждането Неочаквани промени в тялото след раждането
Бременността е специфичен миг от живота на всяка жена. По време на трепетното очакване на дребното вързопче, до момента в който коремчето пораства, т...
4. Осигурете на тялото хранителни субстанции преди бременността
Ако желаете да се  подготвите за бременност, би трябвало да измененията метода си на живот. За здравословното хранене ще прочетете по-долу, само че би трябвало да знаете, че даже то няма да ви обезпечи задоволителна доза от всички макронутриенти и витамини. Довеждането им до тялото ви е доста значимо, тъй че помислете за правене на проби, с цел да ревизирате равнищата на желязо и йод. Ако е належащо, започнете да приемате подобаващи добавки.
5. Сменете менюто си
Здравословното хранене е доста значима част от всекидневието на всяка бъдеща майка. Струва си да започнете да преминавате към здравословен метод на живот по-рано - преди зачеване. Откажете се от всички нездравословни закуски, оставете настрани сладкишите, газираните питиета, мазните и тежки сосове, бързото хранене. 
Следвайте прецизно тези препоръки, с цел да се радвате на крепко бебе и да изпитате същинското наслаждение от това, да бъдетете щастлива майка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР