Планирането на бременност е важен аспект на майчинството. Как да

Планирането на бременност е важен аспект на майчинството. Как да ...

Планирате бременност? Ето какво трябва да направите преди това!

Планирането на бременност е важен аспект на майчинството. Как да се подготвим за бременност? Заслужава ли си да правите тестове преди бременността? Трябва ли да приемам някакви лекарства? Ето 5 важни съвета, които трябва да имате предвид, за да се подготвите добре за бременността си. Това е важно да знаете преди да забременеете.
1. Когато се подготвяте за бременност, откажете се от лошите навици!

4 признака, че ви е време за бебе 4 признака, че ви е време за бебе
Човек никога не е напълно готов да има бебе, колкото и да си мисли, че това е така. Хубавите неща в живота понякога изглеждат сложни, с...
Това е може би най-важният момент в целия списък с препоръки за жените,  планиращи бременност. Преди да започнете да се грижите за състоянието си и да се храните здравословно, трябва да се откажете от всички зависимости. Затова забравете за цигарите (дори електронните) и алкохола. 
2. Направете проучване, ако планирате бременност
След спиране на стимулантите отидете на лекар, който ще провери дали тялото ви е наред и дали можете да  започнете да опитвате бебе. Вашият гинеколог ще Ви провери нивата на хормоните на щитовидната жлеза . 
3. Започнете да приемате фолиева киселина преди бременност
Фолиевата киселина  е изключително важен витамин за детето. Той е отговорен за правилното развитие на мозъка и черепа и неговият дефицит може да доведе до много сериозни последици. Преди бременност  трябва да приемате 0,6-0,8 микрограма фолиева киселина дневно.

Неочаквани промени в тялото след раждането Неочаквани промени в тялото след раждането
Бременността е специален момент от живота на всяка жена. По време на трепетното очакване на малкото вързопче, докато коремчето расте, т...
4. Осигурете на тялото хранителни вещества преди бременността
Ако искате да се  подготвите за бременност , трябва да промените начина си на живот. За здравословното хранене ще прочетете по-долу, но трябва да знаете, че дори то няма да ви осигури достатъчна доза от всички макронутриенти и витамини. Довеждането им до тялото ви е много важно, така че помислете за правене на тестове, за да проверите нивата на желязо и йод. Ако е необходимо, започнете да приемате подходящи добавки.
5. Сменете менюто си
Здравословното хранене е много важна част от ежедневието на всяка бъдеща майка. Струва си да започнете да преминавате към здравословен начин на живот по-рано - преди забременяване. Откажете се от всички нездравословни закуски, оставете настрана сладкишите, газираните напитки, мазните и тежки сосове, бързото хранене. 
Следвайте стриктно тези съвети, за да се радвате на здраво бебе и да изпитате истинското удоволствие от това, да бъдетете щастлива майка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com