Планираната за утре среща между двамата топ дипломати на Русия

...
Планираната за утре среща между двамата топ дипломати на Русия
Коментари Харесай

Без срещи на високо ниво между Русия и САЩ

Планираната за на следващия ден среща сред двамата топ дипломати на Русия и Съединени американски щати Сергей Лавров и Антъни Блинкън няма да се състои, тъй като съгласно Съединени американски щати съветската инвазия към този момент е почнала, с което Москва показва, че отхвърля дипломацията. Вече не се обмисля и опция за нов диалог сред Владимир Путин и Джо Байдън.

„ Миналата седмица се съгласих да се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров тази седмица на 24 февруари, с цел да обсъдим съответните опасения на нашите страни по отношение на европейската сигурност, само че единствено в случай че Русия не нахлуе в Украйна “, напомни държавният секретар Антъни Блинкън по време на взаимен брифинг във Вашингтон с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

„ Сега, когато виждаме, че нашествието стартира и Русия ясно изрази цялостното си отменяне на дипломацията, няма смисъл да продължаваме с тази среща сега “, разясни той. Лавров е осведомен за анулирания ангажимент с писмо.

Говорителката на Белия дом, Джен Саки, означи, че сега „ сигурно не е в проектите “ среща сред американския президент Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин, каквато по-рано се обмисляше. „ Ние в никакъв случай няма да затворим изцяло вратата на дипломацията “, добави Саки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР