Планираната церемония по откриването на Олимпиадата в Париж има план

...
Планираната церемония по откриването на Олимпиадата в Париж има план
Коментари Харесай

Вестник Паризиен разкри план Б за провеждане на церемонията по откриване на Игрите в Париж

Планираната гала по откриването на Олимпиадата в Париж има проект Б, в случай че заради съображения за сигурност парада на спортистите по река Сена не може да се организира.

Първоначалният проект е церемонията да се състои отвън стадион за първи път в историята на игрите. На 26 юли към 160 лодки ще отведат няколкото хиляди спортисти по 6-километров маршрут по Сена.

Но вестник " Паризиен ", базирайки се на високопоставени лица от организационния комитет, заяви, че е направена втора версия, ако цялостната стратегия с над 300 хиляди фенове е прекомерно рискована.

" План Б ще бъде да вземем спортистите в олимпийското село в Сен Дени и да ги отведем с рейс до подножието на Айфеловата кула, където по-късно делегациите ще прекосят моста Понт д`Иена над Сена. Цялото събитие ще се организира без аудитория ", написа изданието.

Вероятността различният проект да бъде употребен остава ниска, споделиха пред вестника чиновници по сигурността. В случай на сериозна опасност церемонията по откриването просто ще бъде анулирана.

Париж беше обиден от съществени ислямистки терористични офанзиви през 2015 година и от този момент във френската столица има спорадични прояви на принуждение.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР