Планираната между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) няма да

...
Планираната между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) няма да
Коментари Харесай

ГЕРБ отложи планираната лидерска среща с ПП-ДБ

Планираната сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) няма да се състои през днешния ден.

Причината за това е, че от партията на Бойко Борисов са поискали тя да бъде анулирана.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разяснява пред публицисти, че срещата ще състои, само че в сряда, като повода за неочакваната смяна е обвързвана с " график ".

Представителят на ПП-ДБ Христо Иванов показва пред Българска национална телевизия, че към момента не би трябвало да се вършат прибързани заключения.

" Ясно е, че тази среща е доста значима и провеждането на тези срещи е нещо, от което се надяваме да изникне по-добра конструкция и непоклатимост на ръководството. Отменянето на тази среща не е добър знак от тази позиция. уповавам се да става дума за моментно усложнение ", споделя той.

Това трябваше да е втората среща сред водачите на двете ръководещи партии. Форматът на разискванията беше натрапен след поради несъгласуваните назначения и изборите на ръководители на основни институции като Българска народна банка, Сметната палата, НЗОК и други.

В срещата ще вземат участие освен партийните ръководители, само че и министър председателят Николай Денков и неговият вицепремиер от ГЕРБ Мария Габриел. Целта е да се избегнат разминавания сред обособените обединения в болшинството, които започнаха да заплашват ръководството с разпад още в първия му месец.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР