Планираната доставка на западни изтребители Ф-16 вероятно ще отнеме месеци,

...
Планираната доставка на западни изтребители Ф-16 вероятно ще отнеме месеци,
Коментари Харесай

Започна обучението на украински пилоти за F-16 | Инженери и техници също преминават обучение

Планираната доставка на западни изтребители Ф-16 евентуално ще отнеме месеци, само че съгласно информация от Киев образованието на украинските водачи към този момент е почнало, съобщи ДПА.

" Обучението към този момент стартира ", съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников през вчерашния ден пред украинския " 24-и канал ".

Украинските инженери и техници също минават образование, се споделя в репортажа. Министърът обаче не посочи къде се организира образованието.

Дания и Нидерландия се съгласиха да доставят самолети Ф-16 на Украйна и да образоват украински водачи. Тъй като обаче става въпрос за оръжейна система от Съединени американски щати, доставката изисква утвърждението на Вашингтон.

В четвъртък държавното управление на Съединени американски щати съобщи, че желае да даде опция на Дания и Нидерландия да трансферират бързо Ф-16. Въпреки това евентуално ще минат няколко месеца, преди самолетите да бъдат фактически доставени.

За предаване на самолетите може да се приказва едвам откакто инструкторите потвърдят, че украинските водачи и обслужващ личен състав са получили нужните умения, добави Резников, представен от УНИАН. Именно броят на подготвените военнослужещи ще дефинира какъв брой самолета ще получат украинските Военновъздушни сили.

Резников означи, че за образованието на водачите е нужни най-малко шест месеца и предизвести, че този период може да се окаже и по-дълъг.

Командващият украинските Военновъздушни сили генерал-лейтенант Николай Олешчук заяви по малкия екран, че е взел решение да заложи на младите водачи. Според взетото от него решение на образование във Англия са отпътували водачи от тазгодишния випуск, а в Швеция - дипломирани през 2016 година, с задоволителен военен опит.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР