Планиран е бил строеж на обектаСлед 15 август ще бъде

...
Планиран е бил строеж на обектаСлед 15 август ще бъде
Коментари Харесай

Открити са 9 собственици на части от „Царските конюшни“

Планиран е бил градеж на обекта

След 15 август ще бъде решено какъв ще е статутът на „ Царските конюшни “ в София, сподели министърът на културата Боил Банов, откакто пламтя една от постройките там.

Министерството ще задейства бързо процедурата по предоставяне на статут на културна полезност. Според Банов това ще даде повече благоприятни условия за вложения на обектите, само че няма да се ускори защитата им.

И без статута, с Подробния организационен проект се урежда постройките от комплекса да не се надстрояват и разрушават, а единствено да се реставрират. Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, обаче, че там е имало желание за строителство на висока постройка, отказано от основния проектант на София Здравко Здравков. Комплексът е с неразбираема благосъстоятелност – до момента откритите притежатели са 7.

Част от горялата постройка е на Министерство на вътрешните работи, които ще ремонтират покрива. „ Възложила съм на районния кмет да издаде наставления на всички притежатели на всички здания, тъй като не са в положително положение “, сподели Фандъкова. След въвеждането на статута ще може да се глобява. С новия Закон за устройство и застрояване на София санкциите за неподдържане на здания културни монументи скочиха от 100 хиляди лева на 200 хиляди лева за юридическо лице и от до 10 хиляди лева на до 50 хиляди лева за физическо.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР