Планираме от 15 юни да започне, а от 1 юли

...
Планираме от 15 юни да започне, а от 1 юли
Коментари Харесай

Ангелкова: Планираме от 1 юли да стартира активен летен сезон, ако е възможно

Планираме от 15 юни да стартира, а от 1 юли да започва деен летен сезон. Работим в посока това да се случи. Всичко е обвързвано с това по кое време ще бъдат вдигнати рестриктивните мерки. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на постоянния утринен брифинг в Министерски съвет по отношение на извършената видеоконференция с министрите на туризма от страните членки на Европейски Съюз на тематика " Въздействията на разпространяването на COVID-19 върху туризма ".

" Надявам се, че тази рецесия ще ни направи по-силни. Смятам, че в този момент е момента дружно да изберем България за късна отмора, да я преоткрием и дружно да помогнем да се възвърне нашия туристически бранш. Смятам, че това е извънредно значима идея ", изясни тя.

" Това, което сме предложили са ваучерите за туризъм. Разработили сме спешна стратегия за реклама. На първо място там е вътрешния пазар и още веднъж приканвам да се избере България ", акцентира тя.

" Друга значима стъпка е обвързвана с облекчение на туристическите визи за Русия и Турция. Предложили сме на Министерство на външните работи това за разискване ". 

Други ограничения са свързани с ръководството на плажовете. " Направихме няколко оферти, анализирайки всеки плаж за това къде е допустимо да има безвъзмездни чадъри и шезлонги и къде може да има такива на алегорични цени. Предстоят срещи с асоциациите на концесионерите, с цел да обявим какво следва за всеки един съответен плаж ", посочи Ангелкова. 

И изясни какви ограничения са подхванати от страната на министерството на туризма:

Предвиждаме облечения, свързани с капиталовите стратегии.

Разработили сме и приложение за настоящата обстановка на всеки плаж. 

Стартирали сме цифрова акция за поощряване на вътрешния туризъм.

Предложихме и по-гъвкави режими за туристическите визи за трети страни.

Разработили сме и декларация за пътешестване при личен риск, с която екскурзиантът да осведоми къде отива, с какво транспортно средство е, за това, че е зрав, че поема отговорност и знае  какви са условията и разпоредбите на мястото, на което се настанява.

По думите на Ангелкова светът ще бъде извънредно друг след пандемията, изключително в бранш " Туризъм ". " Поискахме единни правила за отваряне на границите на страните членки на Европейски Съюз. Както и обединен протокол както за работещите в бранша, по този начин и за туристите. С единни общи европейски правила хаосът сигурно ще бъде по-малък ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР