Планираме мащабна маркетингова кампания през 2019 г. В Годишната програма

...
Планираме мащабна маркетингова кампания през 2019 г. В Годишната програма
Коментари Харесай

Ще рекламираме туризма си с мащабна маркетингова кампания през 2019 г.

Планираме огромна маркетингова акция през 2019 година В Годишната стратегия за Национална туристическа реклама са заложени редица интензивности, с които чакаме да притеглим още повече гости в страната. Предвидени са голям брой информационни акции в онлайн каналите на водещи международни политематични медии като CNN, BBC, Euronews, и международни туристически медии като National Geographic и Travel Channel. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при отриването на съвещанието на Националния съвет по туризъм. Тя уточни още, че са заложени участията в редица интернационалните туристически тържища и изложби в страната, като всички те са съобразени с потребностите и ползите на бизнеса.

В съвещанието участваха Иван Портних, кмет на Варна, Стоян Пасев, регионален шеф на Варна, представители на институции, на туристически сдружения, на националните курорти, на национално показаните сдружения на потребителите и работодателски организации в страната и на Националното съдружие на общините в Република България.

Един от акцентите в работата на министерството е внедряването и все по-честото потребление на новите технологии освен в активността на администрацията, само че и при популяризирането на България, разяснява министърът. Има заложени начинания за промотиране на опциите за туризъм и на вътрешния пазар.

Основна цел в работата на министерството е годишно да се усилва броя на визитите, като се реализира един резистентен тренд на повишаване, разяснява министър Ангелкова. И добави, че националната реклама е от изключителна значимост за опазване на темповете на повишаване. А резултатите за първите 5 месеца на годината са обещаващи, че и през 2018 година ще реализираме положителни резултати, уточни министърът. В интервала януари-май задграничните туристически визити у нас са над 2,436 млн. по данни на Национален статистически институт. Техният брой е с 11,1% повече по отношение на същия интервал на предходната година. А единствено през май 2018-а растежът на задграничните визити у нас е с 15,8% спрямо месец май предходната година. Министърът разяснява, че при воденето на статистиката се съблюдават европейските правила и тези на Световната организация по туризъм и не трябва да се спекулира с това, тъй като вреди на имиджа на България и на сектора.

Повече от 1,6 милиарда лева са приходите от интернационален туризъм за петте месеца на 2018 година, заяви министър Ангелков. И се регистрира повишаване от 10,7 на 100 по отношение на същия интервал година по-рано. Само през месец май надвишават 500 млн., като се отбелязва повишаване от повече от 10%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР