Планираме да привлечем утвърден европейски архитект, който има опит в

...
Планираме да привлечем утвърден европейски архитект, който има опит в
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще привлечем европейски архитект за проекта за площада около църквата „Св. Неделя“

Планираме да притеглим одобрен европейски проектант, който има опит в експониране на културно-историческото завещание, да създаде плана за площада към църквата „ Св. Неделя “. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред " Фокус ".
„ През последните години, тази в това число, организираме археологически изследвания при храма „ Св. Неделя “. Там беше разкрита една от огромните публични здания на Древна Сердика. Целта ни е площадът да стане едно от знаковите места на София “, уточни тя.
„ В последните години разкрихме в действителност доста обекти от културно-историческото завещание. Като стартираме от най-старото неолитно населено място в Европа, на към 8000 години, което се намира на територията на регион „ Слатина “ и преминем през обектите от античната история на града. Тази година отворихме за посещаване първият археологически парк в София- при Западната врата на Сердика. Реставрирахме и експонирахме Триъгълната кула на града “, напомни кметът.
„ Министерството на културата осъществя плана за Ларгото, а ние направихме един от най-интересните подземни археологически музеи, който се намира под храма „ Св. София “. Последователно поддържаме и реставрираме храмовете от така наречен Софийска мала Света гора “, изясни Йорданка Фандъкова. Според нея уважението и отговорността към града се възпитават и посредством неговата история. „ Чрез стратегиите „ Култура “ и „ Европа “ поддържаме положителните хрумвания на създателите на София. Това беше основно за увеличението на броя на туристите. Само за тази година записваме растеж на чужденците от 27% спрямо предходната година. Не е дребен броят и на туристите от прилежащите ни страни “, разяснява кметът и посочи, че с разкриването на новите самолетни линии към София се отбелязва сензитивен растеж на визитите.
„ София става все по-достъпна, хората правят оценка, както нейната история, по този начин и дейния живот. Градът е цялостен с младежи, с положителни заведения за хранене и заведения, с богат културен живот. Мисля, че напъните ни към този момент дадоха резултат “, сподели още Йорданка Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР