Планирам да направя консултации с партиите. Това заяви президентът Румен

...
Планирам да направя консултации с партиите. Това заяви президентът Румен
Коментари Харесай

Президентът ще насрочи нови консултации с партиите

Планирам да направя съвещания с партиите. Това съобщи президентът Румен Радев при визитата си в координационния център на " Гранична полиция " в Елхово. От думите му стана ясно, че към момента не е взел дефинитивно решение по кое време и на коя политическа мощ ще връчи третия мандат за съставяне на държавно управление.

" Очаквам отговорност от всички парламентарно показани партии. Искам да видя явен ангажимент на българския парламент и от това ще си проличи кой работи за хората и кой сее безпорядък ", сподели Радев.

" Планирам да направя съвещания с партиите. Ще преценява по кое време и на кого да връча възможен трети мандат, когато чуя хрумвания на парламентарно показаните партии за сформиране на държавно управление ", означи президентът.

Румен Радев ще изиска от Народното събрание да направи актуализация на бюджета.

" Кога българският парламент ще актуализира бюджета. Отговорете ми, в случай че можете, на този въпрос. Не можем по безконтролен метод да се отнасяме към българските жители. Има значими въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Ние не можем да оставим хората без финансова поддръжка, без обществена поддръжка ", сподели още Радев.

Държавният глава заяви още, че този парламент би трябвало да насрочи дата за президентските избори.

Радев ревизира през днешния ден какви са подхванатите ограничения за защита на границата и по какъв начин страната ни се оправя със засиления миграционен напън, като посети Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". На място той се срещна и с работата на Регионалния координационен център на " Гранична полиция " в Елхово.

По-рано денем президентът посети Ситуационния център на граничен пункт " Капитан Андреево ". Центърът там беше основан през 2016 година по съглашение сред България, Турция и Гърция, точно да се координират дейностите на трите страни против незаконната миграция, както и против други закононарушения като трафика на хероин и тероризъм.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР