Планира се увеличаване на зоните с ограничение на скоростта до

...
Планира се увеличаване на зоните с ограничение на скоростта до
Коментари Харесай

Ограничават скоростта до 30 км/ч в цели квартали на Пловдив!

Планира се увеличение на зоните с ограничаване на скоростта до 30 км/час в жилищните квартали на Пловдив. Това описа зам.-кметът по превоз Златин Велев след днешното съвещание на Комисията по сигурност на придвижването, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" В момента се приготвя нов Генерален проект за придвижването. В тази връзка във всеки един от регионите на града ще бъде формирана комисия, която – на база на предоставената от полицията статистика за брой ПТП-а и сектори с централизация на такива, ще би трябвало да предложи ограничения за сигурност, които да бъдат заложени в Генералния проект ", изясни Велев. Приоритетни ще са зони с централизация на детски градини, учебни заведения, паркове. " Може би ще има нужда да ограничим скоростта и в цели квартали ", уточни той. По думите му характерен образец е зоната край ул. " Маестро Георги Атанасов " в регион " Тракия ". 

И още - приоритет в работата на комисията ще е сигурността на пешеходците. Затова ще се обследва всяка една пешеходна пътека, където се е случила злополука, ще бъде потърсена повода за случаите и в случай че се наложи, ще бъдат подхванато спомагателни ограничения по обезопасяване - в това число изкуствени неравности и повдигнати пътеки и то освен по основни булеварди, само че и на второстепенни улици в кварталите, описа отрасловият зам.-кмет. Новият проект би трябвало да бъде показан и прегледан до края на годината, упованията са да бъде гласуван на сесия при започване на 2019-та година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР