Планира се създаването на регионално командване на Силите за специални

...
Планира се създаването на регионално командване на Силите за специални
Коментари Харесай

Планират създаването на Регионално командване на силите за специални операции на НАТО в България и Румъния

Планира се основаването на районно командване на Силите за специфични интервенции на НАТО в България и Румъния. Това удостовери министърът на защитата Тодор Тагарев, който дружно с премиера наблюдава в Црънча учението на специфичните сили на НАТО.

В него се включиха над 200 командоси от Съединените щати, Румъния и България. Командирът на специфичните сили на НАТО Антонио Флечър съобщи, че чака увеличение на спецсилите с морска група. Също по този начин България възнамерява създаване на многонационална дивизия у нас.

" Когато приказваме за групиране се разисква освен България и Румъния във връзка с районното командване на специфичните сили, обсъждаме многонационална дивизия и щаб на многонационална дивизия в България, което е ослепителен ангажимент и проява на Република България към груповата и национална сигурност ", съобщи адмирал Емил Ефтимов - шеф на защитата.

" България е изправена пред същите рискове, пред които и НАТО. Очаквам с неспокойствие да изградите и морски съставен елемент на специфичните сили за тактически интервенции ", разяснява ген.-лейтенант Антонио Флетчър - пълководец на Командването на Специалните интервенции на НАТО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР