Планира се с още месец да бъде удължена извънредната епидемична

...
Планира се с още месец да бъде удължена извънредната епидемична
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Извънредната епидемична обстановка – до края на юни

Планира се с още месец да бъде удължена изключителната епидемиологична конюнктура у нас – до края на юни. Това съобщи пред bTV в неделя основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" С оповестяването на тази конюнктура са свързани много от ограниченията, които се ползват, тъй че без нея те не могат да работят. Вероятно ще е належащо най-малко с 1 месец тя да се удължи “, добави доцент Кунчев.

" Зелените коридори “ няма да се закриват, само че ще се облекчава раздаването на ваксини за персоналните лекари – те ще ги получават от РЗИ-тата и от ДКЦ-тата, които ще бъдат избрани в заповед. Целта е да се избегнат скупчвания и напрежение, каквото имаше пред Столичната здравна ревизия.

" Да ускори ролята на общопрактикуващите лекари – т.е., те да получават ваксини толкоз, колкото заявят. От края на май доставките на Pfizer се усилват двойно, което ще даде опция да удовлетворим съвсем 100% техните поръчки, и да останат количества за електронната система и „ зелените коридори “, изясни доцент Кунчев.

Той заяви, че се обмислят се промени в разпоредбите за влизане в България - децата до избрана възраст да не се тестват. Обсъждат се два вид за такава възрастова граница - до 2-годишна възраст или до 5-6 година, като най-вероятно ще се одобри второто предложение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР