Планира се първата от руските отбранителни системи С-400, които Анкара

...
Планира се първата от руските отбранителни системи С-400, които Анкара
Коментари Харесай

Първите С-400 пристигат в Турция в понеделник

Планира се първата от съветските отбранителни системи С-400, които Анкара купи от Москва, да бъде натоварена на два съветски транспортни самолета в неделя на съветско военно летище и се чака да дойде в южната ни съседка идната седмица, оповестява телевизионният канал Хабертюрк, без да показва източник.

Телевизията оповестява също, че специфичен съветски механически екип е дошъл по-рано в Турция по отношение на разполагането на С-400. Освен този екип от 9 души, различен екип, който ще извърши техническа работа за инсталирането на С-400, се чака да дойде в Турция до понеделник, отбелязва малкия екран.
Хабертюрк прецизира, че в началото единствено една установка С-400 ще бъде превозена в южната ни съседка и доставките ще се правят поетапно.

Ръководителят на турската Агенция за отбранителна индустрия Исмаил Демир заяви, че доставките на съветските зенитно-ракетни системи С-400 може да стартират идната седмица.

Отношенията сред Анкара и Вашингтон се обтегнаха напоследък поради пазаруването от Турция на съветските зенитно-ракетни системи С-400. Белият дом неведнъж предизвести Анкара, че в случай че Турция получи тези системи, Съединени американски щати ще ѝ наложат наказания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР