Планира се отпускането на допълнителни средства, за да се осигури

...
Планира се отпускането на допълнителни средства, за да се осигури
Коментари Харесай

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Планира се отпущането на спомагателни средства, с цел да се обезпечи достъп до електронно четими разновидности на учебниците за всички възпитаници от първи до седми клас, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Мярката е резултат от напъните на МОН да извърши поетите задължения за понижаване на тежестта на ученическите раници и надлежно за по-голяма успеваемост на просветителния развой и за повишение на качеството на образованието. Достъпът до електронно четимите учебници ще бъде обезпечен посредством основаването на електронен портал с образователно наличие, в който ще бъдат оповестени тези учебници.

Същевременно учебниците от първи до седми клас, в това число, които са печатни издания с размер над 18 печатни коли, ще се отпечатват към този момент като две обособени книжни тела. Това планува смяна в Наредбата за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия, която също е ориентирана към олекотяване на тежестта на ученическите раници.

За финансиране на електронните разновидности спомагателните средства ще са 3 % върху съответните нормативи за учебниците за първи клас, които се употребяват за една образователна година, и 8 % върху нормативите за учебниците за втори - седми клас, чиято валидност е за три образователни години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР