Планира се мащабно застрояване на зелени площи, които се намират

...
Планира се мащабно застрояване на зелени площи, които се намират
Коментари Харесай

Кметът на “Красно село” Румен Русев от “Атака” ли стои зад скандалния проект за застрояване на Горубляне?

Планира се огромно застрояване на зелени площи, които се намират сред кварталите „ Младост “ и „ Горубляне “ в София, сигнализираха не от дълго време от “Спаси София ”. Соред хора от кухнята, един от бащите на скандалната концепция е “вечният краткотраен кмет ” арх. Румен Русев, който към този момент съобщи, че още веднъж ще се кандидатира на локалните избори, само че още не си бил избрал партия, която да го изстреля в локалната власт. През април т.г. Русев бе назначен за краткотраен кмет на Красно Село откакто тамошната кметица беше отстранена за спор на ползи. В предходния мандат той пък наследи краткотрайно задържаната кметица на Младост Иванчева.

 

 За желанията си да посегне на Горубляне той се похвали преди 5 години, когато в пиарско и очевидно нагласено изявление се изпусна, че зелените площи в квартала би трябвало да бъдат превърнати в жилищен комплекс, генериращ трафик, нездравословни газове и още по-голямо презастрояване. Тогава проектът му мина “между капките ”, само че две години по-късно той към този момент е в извънредно напреднала фаза.

 

Към днешна дата Русев към момента се води кадър на партия “Атака ” и като подобен през 2019 година се кандидатира за кмет на регион “Младост ”. Бивши партийни приятели на Волен Сидеров шушукат, че след изборите през 2019 година, арх. Русев бил спонсорирал водача на “Атака ” със солидна сума с цел да се отдръпна от СОС и на негово място да влезе самият Русев, който явно има ясно написан проект по какъв начин да осребри присъединяване си в локалната власт.

 

Безспорно превръщането на Горубляне в следващото бетонно гето е точка първа от амбициозната му стратегия, разясняват съперниците му.

 

Според “Спаси София ”, желанието е да се направи напълно нов квартал в актуалните зелени площи, които са както частни, по този начин и общински. Идеята за него бе стартирана преди 2-3 години първо от Русев, а по същото време Столичният общински съвет реши да поръча план на Подробен организационен проект, който да включва регулация и застрояване. Той е направен от архитектурното ателие „ Агора 66 “ и бе показан за онлайн публично разискване.

 

Проектът визира 143 хектара повърхност сред Околовръстния път, неосъществения парк „ Източен “ и неизградения бул. „ Копенхаген “. Според създателите на плана територията е уголемение на „ Горубляне “ с повърхност съвсем като на самия действителен квартал. Освен голям брой жилищни блокове са планувани и площад, черква и озеленяване. Проектираните жилищни терени са с повърхност от 60 хектара и се чака там да могат да живеят сред 15 000 и 18 000 души.

 

Скандалното желание среща отпор най-много от поданици на регион „ Младост “, които не престават да упорстват за създаване на дълго чакания Източен парк.

 

“Процедурата за нов Подробен устройствен план за огромна част от зеления чеп отваря вратата за построяването на стотици нови блокове и улици, още коли, трафик и изгорели газове. От това ли се нуждае една от най-замърсените столици в Европа? Искаме ли следващото презастроено гето със стотици многоетажни блокове без инфраструктура? ”, питат от “Спаси София ”. Според тях по-лошата вест е, че същата орис може да сполети и „ Източен парк “, в случай че жителите не защитят една от последните огромни зелени площи, планувани за парк в София.

 

Земите там са частни и Столичната община има задължението дa обезщети притежателите преди да стартира обособяването на изчезналия и от дълго време чакан парк. Слухове, чието удостоверение още не сме намерили гласят, че посредством подставени лица арх. Русев към този момент изкупувал за дребни суми парцелите на локалните поданици, в очакване на крепко обезщетение от страна на общината, когато планът влезе в ход и по този начин да се позлати в дословния смисъл от наличието си на общинската трапеза. Каква ще бъде ориста на едно от дребното останали зелени квартали на София, следва да забележим. До тогава тръпнем в очакване коя ще е новата партия, която ще даде политическа легитимация на Румен Русев.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: “Красно село ” Румен Русев “Атака ” Волен Сидеров
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР