Планира се извънредната епидемична обстановка у нас да бъде удължена

...
Планира се извънредната епидемична обстановка у нас да бъде удължена
Коментари Харесай

Планира се удължаване на епидемичната обстановка до юни

Планира се изключителната епидемиологична конюнктура у нас да бъде удължена с още месец, до края на юни. Това съобщи за bTV основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ С оповестяването на тази конюнктура са свързани много от ограниченията, които се ползват, тъй че без нея те не могат да работят. Вероятно ще е належащо най-малко с един месец тя да се удължи “, разяснява той.

С нова заповед персоналните лекари ще могат да получават ваксини от РЗИ-тата и от ДКЦ-тата, като задачата е да се избегнат скупчвания и напрежение, каквото имаше пред Столичната здравна ревизия.

Доц. Кунчев добави още, че от края на месец май доставките на препарата на Pfizer у нас се усилват двойно, което ще помогне да има задоволително количества ваксини за персоналните лекари, зелените коридори и електронната система за имунизация.

Обмислят се и промени в разпоредбите за влизане в Българи, в това число децата до избрана възраст да не се тестват. Ще се разшири описът с страни, от които влизането е неразрешено, като това се дължи на разпространяването на индийския вид на COVID-19 на територията им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР