планира да похарчи около 1 милиард евро през следващите няколко

...
планира да похарчи около 1 милиард евро през следващите няколко
Коментари Харесай

Гърция ще модернизира пристанищата си за 1 млрд. евро

планира да похарчи към 1 милиард евро през идващите няколко години за модернизиране на 44 и 47 корабни маршрута посредством безплатни средства за пътнически корабни компании, които ще оказват помощ за модернизирането на техния флот, заяви министърът на корабоплаването и островната политика Янис Плакиотакис.

Тези разноски, изключително за усъвършенствания на пристанищата, ще разрешат доста от проблемите, маркирани преди години от Асоциацията на капитаните на кораби, която съобщи, че пристанищата на 77 острова в огромна степен не дават отговор на стандартите, оповестява в. „ Катимерини “. В пристанището на Санторини да вземем за пример поддръжката и ремонта на подводни повреди в пристанището се смята за незабавна обстановка, до момента в който пристанището на Миконос също има обилни проблеми.

Проблеми има и в пристанищата на Крит и доста острови по по-ненатоварени направления.
 Гърция ще разгласи 10 пристанища за обмен Гърция ще разгласи 10 пристанища за обмен
През 2020 година Гърция ще разгласи интернационален търг за употребата на 10 огромни районни пристанища. Това съобщи министърът на корабопла...

Програмата има за цел да усъвършенства връзките сред островите и сред тях и континентална Гърция, и да усъвършенства пристанищните уреди, в това число тяхната технология, за възстановяване на прекосяването на пасажерите през тях.

Парите ще дойдат както от вътрешни бюджети, по този начин и от структурните фондове на Европейски Съюз (оперативната стратегия за инфраструктура и превоз 2021-27 г.).

По -конкретно, структурните фондове на Европейски Съюз ще обезпечат 175,21 милиона евро за модернизиране на 33 островни пристанища; държавният консигнационен фонд ще обезпечи 200 милиона евро през идващите четири години за разширение, надграждане и поддържане на пристанищни съоръжения; и 20 милиона евро ще бъдат изразходвани за намаляване на изменението на климата посредством възобновяване на ерозията в 11 пристанища.

За последния проект за деяние държавното управление изиска и ще му бъдат предоставени пари от фонда на Европейски Съюз за възобновяване и резистентност. Също по този начин 370 милиона евро ще отидат за пътническите спедитори, с цел да модернизират своя флот и да подобрят обслужването на 44 маршрута, свързващи островите.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР