Планинският кристал, наричан още чист кварц, е един от най-популярните

...
Планинският кристал, наричан още чист кварц, е един от най-популярните
Коментари Харесай

Планински кристал - приложения и лечебни свойства

Планинският кристал, именуван още чист кварц, е един от най-популярните кристали поради многото си свойства и приложения. Дори да не сте фанатик на тематиката, един планински кристал ще ви е доста потребен в всекидневието. Вижте по какъв начин.

Планинският кристал е бистър минерал, формиран от силициев диоксид. Прозрачно-бял, от време на време може да е леко " мъждив ".

Интересното е, че планинският кристал има доста приложения и се употребява по разнородни способи. Някои го ползват за отбиване на отрицателната сила, други - за привличане на позитивната.

Независимо дали сте разпален обожател на, или запалянко, евентуално имате най-малко един планински кристал вкъщи. Сега ще ви разкажем повече за силата на този минерал.

Истински ли е планинският кристал?
Планинският кристал е доста публикуван, само че не е изключено да попаднете на фалшификат. Истинският планински кристал е транспарантен или леко мъждив. Огледайте го добре. В него НЕ БИВА да има балончета. Ако е по този начин, евентуално сте попаднали на стъклена реплика.

Проверете добре какво купувате, попитайте за документ .

Внимание!
Не оставяйте планинския кристал на слънце . От една страна постоянното излагане на слънчева светлина ще го повреди. От друга, може да се трансформира в лупа и да аргументи пожар (това се случва най-често, в случай че минералът има сферична форма).

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР