Планинските спасители от Банско и Добринище в момента провеждат тежка

...
Планинските спасители от Банско и Добринище в момента провеждат тежка
Коментари Харесай

Планински спасители провеждат акция в Пирин заради тежко пострадала туристка

Планинските спасители от Банско и Добринище сега организират тежка избавителна акция в една от най-трудните елементи на Пирин планина, оповестиха от пресцентъра на община Банско.

В Планинска избавителна работа (ПСС) е получен сигнал за паднала туристка от източната страна на Голямата Стража. Върхът, който е финален от хребета Стражите, е мъчнопроходим от всички страни, даже за опитни планинари, показват от общината. Спасителите подхождат към мястото на случая откъм Безбог.

По първични данни, потърпевшата туристка е с тежка черепно-мозъчна контузия. Спасителите имат за цел да я стабилизират и пренесат до най-близкото място, откъдето е допустимо да бъде да качена на хеликоптер и откарана в болница за високо профилирана здравна помощ.

Алпийският борд Стражите се състои от няколко върха, последните от които са одобрени като труднодостъпни и предизвикателни измежду планинарите - Голяма и Малка Стража, напомня Българска телеграфна агенция. Ръбът стартира от четвъртия по височина пирински връх Полежан (2851 м) на север към връх Каймакчал (2753 м), допълват от общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР