Планински спасители са се отзовали днес на сигнал, свързан с

...
Планински спасители са се отзовали днес на сигнал, свързан с
Коментари Харесай

Транспортираха с хеликоптер бременна жена от Пирин

Планински спасители са се отзовали през днешния ден на сигнал, обвързван с бременна жена с щедро кръвотечение, сподели Атанас Уков от Планинска избавителна работа - отряд Банско.

Сигнал, че е нужна помощ в планината е подаден в 14:55 часа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Екип от 16 планински спасители се насочва към мястото, където се е намирала бременната жена - в региона на връх Вихрен над Казаните.

Въпреки сложния и тежък терен акцията завършва бързо, защото планинските спасители получават помощ от въздуха.

Благодарение на бързата реакция на екипаж на хеликоптер от авиобаза " Крумово " и бързото решение за повдигане на машината, жената е превозена за малко време от планината, сподели Атанас Уков. Той изрази признателност към екипажа, отзовал се на отправения зов за помощ и на началника на защитата адмирал Евтим Ефтимов.

При днешната акция планинските спасители са стигнали до бременната жена, за която е подаден сигнала и са я транспортирали до място, комфортно за кацане на хеликоптера. След това са я транспортирали по въздуха до Банско, където е предадена на екип на " Спешна помощ ".

Това е трета подред акция в Пирин. Преди седмица планински спасители от Банско и Разлог транспортираха сполучливо потърпевша в региона на Разложки суходол туристка.

След седемчасова акция дамата, с контузия на глезена, бе свалена от планината и превозена до най-близкото лечебно заведение.

Седмица преди този случай, при 12-часова акция, планински спасители от Банско, Разлог и Добринище помогнаха на потърпевша под връх Джано в Пирин с гръбначна контузия туристка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР