Планински спасители помогнаха на трима туристи в две спасителни акции

...
Планински спасители помогнаха на трима туристи в две спасителни акции
Коментари Харесай

Планински спасители помогнаха на трима туристи 

Планински спасители помогнаха на трима туристи в две избавителни акции през миналото денонощие.

При едната е оказана помощ на две 16-годишни момчета във Витоша, които са били с несъответствуващи облекла за сезона и за планината. Момчетата са тръгнали в посока връх Алеко и са изгубили пътеката. Стигнали са до миг, в който не могат да продължат, и са се обадили на телефон 112. Планинските спасители в база „ Алеко “ са ги разкрили бързо по координатите, които момчетата са дали, написа Българска национална телевизия.


При друга акция е помогнато на екскурзиант в региона на връх Мальовица, при Еленино езеро в Рила. Туристът е бил с контузия на коляното. Планински спасители са му помогнали да слезе до хижа „ Мальовица “.

Днес изискванията за туризъм в планините са неприятни. Времето във високите елементи е мъгливо и прохладно. Температурата е към 0 градуса. На места прехвърча влажен сняг.

Лифтовите уреди в планинските курорти работят и пистите са обработени.

Планинските спасители предлагат туристите да са готови за зимни условия макар по-високите температури. Да не подценяват зимните условия и да бъдат с подобаваща екипировка.

Над планините през днешния ден ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1600 м – от сняг, съгласно прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има обилни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще е към 4°, на 2000 м - към 0°.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР