Планински спасители помогнаха на пострадал алпинист в резервата, разположен в

...
Планински спасители помогнаха на пострадал алпинист в резервата, разположен в
Коментари Харесай

Планински спасители помогнаха на пострадал алпинист в Северен Джендем

Планински спасители помогнаха на потърпевш планинар в резервата, ситуиран в Национален парк " Централен Балкан ", Северен Джендем.

Сигнал за случая е подаден към 14.30 ч. през вчерашния ден, 25 февруари, когато четирима души от екип на ПСС потеглят от база Бъзов дял. Оказва се, алпинистът счупил крайник при нанагорнище на стена. Той не е бил самичък и с помощта на това спасителите са получили сигнала за произшествието.

В региона са били още двама спасители с техни другари, които се катерят по прилежащ тур и след сигнала незабавно се насочват към мястото на случая. Събира се и втора група в град Троян, като още 6 спасители потеглят към местопроизшествието към 17 ч. от местността Мазането. След уморителен преход до мястото всички групи стигат до потърпевшия към 19 ч.

На алпиниста е оказана нужната здравна помощ, фрактурата е закрепена с надуваема шина, изолиран е от студа и претрупан за превозване. Спускането е през доста сложен терен - бездънен, влажен сняг, камъни, скални прагове и нападали дървета. Налага се и прекосяване през река няколко пъти. В последна сметка, потърпевшият мъж, всички спасители и доброволци доближават до местността Мазането малко след 22 ч. Алпинистът е предаден на околните му и дружно с него се насочат към болница.
 Спасиха 16-годишно момче, паднало край писта в Пампорово
Спасиха 16-годишно момче, паднало край писта в Пампорово

Момчето е с комоцио и е превозено до болница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР