Планински спасители помогнаха на жена и нейния домашен папагал в

...
Планински спасители помогнаха на жена и нейния домашен папагал в
Коментари Харесай

Необичайна акция: Спасиха жена, заседнала в скалите, докато търси своя папагал

Планински спасители помогнаха на жена и нейния домакински папагал в Обединеното кралство. Тя се оказала в невъзможност високо в планинските скали, пробвайки се да откри един от пернатите си другари, който отлетял, уплашен от сокол друмник, написа Си Ен Ен.

Жената била част от притежатели на папагали от Дербишър, които се разхождали в планината Glyder Fawr, Уелс. Групата обаче била нападната от сокол друмник, който изплашил един от папагалите и той отлетял, излиза наяве от обява във Facebook на планинския избавителен екип в долината Огвен.

Снимка: Facebook/Ogwen Valley Mountain Rescue Organisation

Проследяващото устройство посочило, че папагалът се намира високо в скалите на Glyder Fawr и собственичката се изкачила, с цел да го вземе. Птицата обаче полетяла назад към групата туристи, а дамата и втория ѝ папагал останали заседнали в скалите.

Спасителите се изкачили до основата на скалите и изпратили член на екип, който да обезопаси дамата, се добавя в известието.

При идването им при нея вторият ѝ папагал Джекил кацнал на раницата ѝ и поздравил екипа със „ Здравей “. След това и папагалът, и стопанката му са спуснати на безвреден терен и свалени и от планината.

Случаят се бори за купата „ най-необичайно избавяне на животни “ от планините в Обединеното кралство. През май спасители трябваше да смъкват куче от Скафел Пайк, най-високия връх в прилежаща Англия, благодарение на носилка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР