Планински спасители от Кюстендил оказаха помощ на група туристи в

...
Планински спасители от Кюстендил оказаха помощ на група туристи в
Коментари Харесай

Планински спасители от Кюстендил оказаха помощ на група туристи в Осоговската планина

Планински спасители от Кюстендил оказаха помощ на група туристи в Осоговската планина, оповестиха от отряда към Планинската избавителна работа. Сигналът за група от осем индивида, изпитващи усложнение с напредването от вр. Руен, до х. " Осогово ", бил получен посредством системата " 112 ", малко след 19:00 часа през вчерашния ден. В групата имало жена, която имала мощни болки в крайници и не можела да върви обикновено.

Спасителите и доброволци, които са се присъединили в акцията, пристигнали с моторни шейни на заслона при " Бег Бунар " в 21:15 ч., където разкрили шест индивида от групата в положително физическо положение. Достигнали и до потърпевшата жена и почнали транспортиране на всички от групата към базата на планинските спасители в Осогово. В 21:51ч. всички са били прибрани в базата и никой не е потърпевш.

Групата, на която е била оказана помощ, е била добре екипирана, само че членовете й са подценили изискванията и спецификата на маршрута през зимата. Те са вървели 15 км в посока, с 800 м позитивна денивелация на терена и толкоз негативна, споделиха от избавителния отряд в Кюстендил.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР