Планински спасители от Благоевград помогнаха на пострадал турист в района

...
Планински спасители от Благоевград помогнаха на пострадал турист в района
Коментари Харесай

Планински спасители помогнаха на пострадал турист в Рила

Планински спасители от Благоевград помогнаха на потърпевш екскурзиант в региона на Мечи връх в Рила. Това заяви началникът на ПСС в Благоевград Георги Ботев. Сигналът е подаден към 08.50 часа тази заран. Турист от група от град Петрич се подхлъзва и пада върху камък дружно с раницата си и получава фрактура на раменната става.

Групата от 10-12 души е правила преход от хижа Рибните езера към "Семково " и по-късно към хижа "Македония " с последна цел ски-център "Картала ".

Планинските спасители от дежурния екип в ски-центъра се отзовават на сигнала и оказват първа помощ на потърпевшия с подръчни материали. Тъй като не можел да стигне самичък до Благоевград, спасителите го транспортирали до Спешен център.

"Сутрин температурата над 2000 метра надморска височина е към 2 градуса. Препоръчваме на хората, които излизат в тази зона, да носят топли облекла, дъждобрани и туристически обувки с добър грайфер, времето не е доста удобно за туристически преходи ", предизвести Георги Ботев.

"В региона има доста непознати туристи, които берат гъби, без да се преценяват дали са отровни или ядливи, което крие спомагателна заплаха. В буферната зона на резерват "Парангалица " има над 100 типа гъби, само че множеството от тях са отровни ", добави Ботев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР