Планински спасители от Благоевград и София днес ще се опитат

...
Планински спасители от Благоевград и София днес ще се опитат
Коментари Харесай

Подновяват издирването на изчезналия сноубордист в района на „Картала“

Планински спасители от Благоевград и София през днешния ден ще се опитат да влязат в региона на лавината и.
Условията в планината и все още крият висока заплаха и риск за живота на спасителите заради което не е несъмнено, че акцията по издирването на мъжа ще бъде възобновена:
 Решават през днешния ден дали да възобновят още веднъж издирването на изгубения скиор в Картала Решават през днешния ден дали да възобновят още веднъж издирването на изгубения скиор в " Картала "
Вчера следобяд акцията по издирването на изчезналия скиор в ски - зоната " Картала " в Рила е била възобновена, защото метеорологичните у...
„ Ще създадем лавинен профил да преценим до каква степен е допустимо да се влезе в този улей, тъй като изискванията се утежняват много. Вчера е паднал нов 25 см сняг, който от вятъра е насъбран на още по-големи преспи “
Периметърът от падналата лавина, в който е локализиран телефонът на фрирайдъра, също е доста огромен, сподели Георги Ботев, шеф на отряда на планинските спасители в Благоевград:
„ Този периметър е голям, това е 80 до 100 на 100 метра. Днес е последното нещо, което можем да проверим, тъй като след стоплянето, което следва в събота, към този момент става безусловно невероятно да се влезе там. Рискът става над 90 за влизащите в този регион “.
Ако и през днешния ден издирването не даде резултат: „ След това може би чак след 2-3 седмици ще има опция да се влезе, тъй като след стопляне с толкоз доста сняг е безусловно рисково за всеки, който влиза “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР