Планински спасители издирват изгубена жена в Рила вече трети ден.

...
Планински спасители издирват изгубена жена в Рила вече трети ден.
Коментари Харесай

Трети ден издирват изгубена жена в Рила, включиха и хеликоптер

Планински спасители търсят изгубена жена в Рила към този момент трети ден. Сигналът за изгубването й е подаден в неделя вечерта. 64-годишната жена е подхванала сама преход в Мальовишкия дял на планината и от следобедните часове в неделния ден нейните близки са изгубили контакт, оповестиха от Планинската избавителна работа (ПСС), представени от Нова телевизия.

Вечерта екип на Планинската избавителна работа се насочва към хижа " Мальовица ", където изчезналата е видяна за финален път, само че издирването не дава резултат. Акцията е възобновена в понеделник сутринта, като в нея се включват още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те стартират обход и претършуване на всички маркирани по-вероятни трасета, само че резултат още веднъж няма. По данни от нейните близки, тя е с тъмни облекла, сливащи се с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е пожелан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям регион. Такъв е обезпечен. Планински спасители са подготвени да излетят във всеки един миг, само че заради внезапното утежняване на времето и появилия се мощен вятър полетът е арестуван.

Издирването продължава и през днешния ден, като към спасителите от Самоков са се включили и доброволци от София и Пловдив с две кучета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР