Планински спасители и военен хеликоптер Кугар помогнаха на бременна жена

...
Планински спасители и военен хеликоптер Кугар помогнаха на бременна жена
Коментари Харесай

Планински спасители и военен „Кугар” помогнаха на бременна под връх Вихрен

Планински спасители и боен хеликоптер „ Кугар ” помогнаха на бременна жена в региона на връх Вихрен.

Сигналът е подаден в 14:55 ч. Екип от 16 планински спасители се насочва към мястото, където се е намирала бременната жена – в региона на връх Вихрен над Казаните.

Въпреки сложния и тежък терен акцията завършва бързо, защото планинските спасители получават помощ от въздуха - от авиобаза „ Крумово “.

Благодарение на хеликоптера дамата е превозена за малко време от планината, сподели Атанас Уков от Планинска избавителна работа, отряд Банско. Той изрази признателност към екипажа, отзовал се на молбата за помощ, и на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

От Министерството на защитата оповестиха, че избавителната интервенция е извършена по предписание на адмирал Ефтимов.

Екипажът на вертолета е бил в състав: пълководец подполковник Пламен Дончев, помощник-командир, капитан Йонка Хаджиева, борден механик, старши лейтенант Селда Ахмедова, спасители, старши сержант Стоян Колев и младши сержант Велислав Аръков, прецизират от МО.

Жената е превозена до Банско, където е предадена на екип на Спешна помощ. Оттам е откарана в болничното заведение в Разлог. Бременната е добре, овладяно е кървенето и е постоянна, заяви доктор Радка Божикова, шеф на болничното заведение и завеждащ АГ-отделението.

„ Жената беше относително постоянна, съответна, само че си имаше потребност от своевременна интервенция и оптимално бърз превоз към здравно заведение “, изясни пред bTV ръководителят на избавителната акция Атанас Уков.

Д-р Радка Божикова изясни, че избавената бременна жена от региона на връх Вихрен е изгубила бебето си.

„ Беше направено всичко належащо, с цел да може да се спре кървенето. Пациентката е знаела, че бременността не се развива, както би трябвало. Най-вероятно е в резултат на високата надморска височина, физическото натоварване “, изясни доктор Божикова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР