Планините на България са едно от най-ценните богатства на страната

...
Планините на България са едно от най-ценните богатства на страната
Коментари Харесай

Въздухът в Родопите - един от най-лечебните в света

Планините на България са едно от най-ценните благосъстояния на страната ни. Родопите не прави изключение.

Въздухът в Родопите е измежду най-лечебните в света. Това е единствената планина в България и една от дребното в света с извънредно високо равнище на негативна йонизация, разяснява plovsiv24. Според учените негативните йони подкрепят алфа вълните на мозъка и усилват тяхната амплитуда.

Те имат и лечебно деяние върху хреми, синузити, бронхиална астма, алергии, мигрени, родилни и постоперативни болки.

Експеримент, извършен във Англия през 80-те години върху две групи следоперативни пациенти, едната от които за 3 дни е била в условия на висока централизация на негативни йони (10 000 в куб. см.), е посочил 80% по-бързо излекуване.

Друга причина за лечебното деяние на негативните йони е, че убиват бактериите и вирусите. Това е открито още през 30-те години на предишния век от групата на руския академик Чижевски.

Всички откриватели са единомислещи, че негативните йони усилват потенциала на абсорбация и асимилиране на кислорода, като форсират процеса на доставянето му до клетките и техните ядра.

Според специалистите, позитивните йони влияят негативно на самочувствието и усещането, до момента в който техните антиподи, негативните йони, ги подтикват. Наскоро се разбра, че е открита немска карта от Втората международна война, на която попадат регионите с негативна йонизация на въздуха и Родопите са един от тях, особено ограден с червени линии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР