Планинари се разминаха на метри от мечка на път за

...
Планинари се разминаха на метри от мечка на път за
Коментари Харесай

Планинари се разходиха до Райското праскало, но останаха смразени от животното, което видяха

Планинари се разминаха на метри от мечка на път за Райското пръскало. За благополучие животното било добродушно и единствено траяло по пътя си, а туристите се разминали единствено с рисковия спомен. Историята споделя жена, която изкачвала планината в красивата околност дружно с група от 16 души. На връщане от хижа Рай туристите се спрели на осведомителната табела с рекомендации какво да се прави при среща с мечка. Прочели напътствията и се посмели, а малко по-късно се оказали и в близка среща с дивото животно, написа " Трафикнюз ".

„ Замръзнахме на място, тя ни гледа, гледа, обърна се и си продължи по своя път, а ние по нашия”, разяснява очевидката, която споделя историята си във фейсбук.

Под поста на дамата и други туристи споделят, че също са виждали мечката в региона. Мъж споделя, че е видял животното на 24 май тази година, когато бил на поход с двама другари.

„ Понеже аз вървях към 15 метра пред моите другари и слушам, че нещо търчи доста бързо и се спуска надолу, само че не виждам какво. Не обърнах огромно внимание......и след момент, Баба Меца изскочи на 5 метра пред мен....замръзнах на място (телефонът ми беше в ръката, само че не събрах храброст да снимам), а моите другари като наближиха и също я видяха, потеглиха да се връщат обратно, аз единствено съумях да им викна,,стойте и не мърдайте ", гледа ме към 40-50 секунди в лицето и популярност Богу си продължи по-пътя”, разяснява във фейсбук планинарят.

Припомняме ви, че Райското пръскало е най-високият водопад на Балканския полуостров. Красивата околност е единствено на 70 километра от Пловдив в Стара планина. Посоката, която би трябвало да поемете, е Калофер, а по-късно местността „ Паниците”, която е единствено на 6 километра от града на Ботев. И от там тръгвате пешком към хижа „ Рай”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР