Планетата току-що беше ударена от това, което правителствени служители нарекоха

...
Планетата току-що беше ударена от това, което правителствени служители нарекоха
Коментари Харесай

Земята току-що преживя силна геомагнитна буря. Ето какво означава това – и какво можете да очаквате.

Планетата преди малко беше ударена от това, което държавни чиновници нарекоха тежка геомагнитна стихия, второто най-високо равнище в системата за оценка на NOAA. Събитието донесе " огромно разстройване в магнитното поле на Земята ", което може да е повлияло на инфраструктурата и да направи северното зарево очевидно по-далеч от нормално, споделиха чиновници.

Центърът за прогнозиране на галактическото време на NOAA издаде наблюдаване на геомагнитна стихия в събота, като сподели, че е намерено изхвърляне на коронална маса и се чака да удари планетата късно същия ден с въздействия до понеделник. Изхвърлянето на коронална маса или CME е, когато огромен облак от плазма и магнитно поле избухне от слънчевата корона.

Този съответен CME избухна дружно със слънчево изригване в петък, събитие, което се случва, когато електромагнитното излъчване ненадейно изригне от слънцето. NOAA споделя, че тези изригвания могат да продължат часове и изригването „ се движи със скоростта на светлината “, което значи, че мо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР