Планетата не върви по правилния път, ако иска да постигне

...
Планетата не върви по правилния път, ако иска да постигне
Коментари Харесай

Шефът на ООН: Не вървим по правилния път против глобалното затопляне

Планетата не върви по верния път, в случай че желае да реализира задачите си за преустановяване на световното стопляне. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш по време на обиколката си в Южния Пасифик, оповестява Агенция Франс Прес.

Според него първичната решителност на страните за битка с климатичните промени отслабва от ден на ден. Той предизвести, че дребните островни народи, които са " на първа линия ", ще са най-потърпевши от този факт.

Обиколката на генералния секретар на Организация на обединените нации преди Срещата на върха по въпросите за климата, която ще се състои в Ню Йорк през септември, включва Фиджи, Вануату и Тувалу. Те са съществено застрашени от покачването на равнищата на океаните поради климатичните промени.

Навсякъде виждаме доказателства, че не вървим по верния път, с цел да реализираме задачите, сложени в Парижкото съглашение, съобщи Гутериш по време на конференция в Оукланд дружно с премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

Според този контракт, подписан сред 195 страни членки на Организация на обединените нации, световното стопляне на планетата би трябвало да се задържи под 2°C, като покачването би трябвало да се ограничи до 1,5°C. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР