Планетариумът на Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров” организира национален ученически

...
Планетариумът на Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров” организира национален ученически
Коментари Харесай

Морското училище прави конкурс за кратък филм за Космоса

Планетариумът на Висшето военноморско учебно заведение “Никола Вапцаров” провежда народен училищен конкурс за къс филм за Космоса. Той е част от интернационалния SpaceTube, в който вземат участие Холандия, Белгия и България. Организира го Бенжамин Шрайбер от Европейската галактическа организация, а за нашата страна – Морското учебно заведение във Варна.

До края на август възпитаници от 9 до 19 година могат да аплайват с филми до 3 минути – документални, анимационни, представящи опит, концепция или забавни обстоятелства и събития от галактическите проучвания, изясни доцент Веселка Радева, началник на Планетариума във ВВМУ.

Всички подадени филми ще бъдат показани в интернет пространството на състезанието – Big Bang SPACE TUBE. Чрез онлайн гласоподаване и оценка от експертна комисия ще бъдат излъчени 10-те най-хубави. Те ще бъдат показани на фестивал през седмицата на космонавтиката от 1 до 10 октомври в Планетариума на Морското учебно заведение. Авторите им ще получат награди, обезпечени от Фондация ЕИРБУС, Европейската галактическа организация, Европейския галактически център, Спейсекспо, БЕЛСПО, ВВМУ.

Голямата премия за екипа на най-хубавия български филм ще е посещаване на Европейския център за подготовка на космонавти в Кьолн, посочи доцент Радева. Подробна информация за състезанието учениците могат да получат на https://www.spacetube.xyz/en

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР