Планета, която прилича на Земята, може да е дом на

...
Планета, която прилича на Земята, може да е дом на
Коментари Харесай

Откриха планета, която може да е дом на извънземни

Планета, която наподобява на Земята, може да е дом на извънземни.

Това настояват астрофизиците от университета в Уоруик. Те са част от интернационалния екип, който имаше задача да открие нова обитаема планета с размерите на земята. И явно са напът да го създадат.

Екипът от учени е работил взаимно с НАСА и Европейската галактическа организация. Новооткритата планета носи името Gliese 12b. Температурните стойности, измерени там, са същите като по време на горещата вълна във Англия преди 2 години, заяви Би Би Си.

Според учените това е една от дребното открити до момента планети, на които човечеството може да оцелее. Gliese 12b се намира на 40 светлинни години от земята.

Приблизителната температура на повърхността на планетата е към 42 градуса, само че учените още не могат да кажат каква е атмосферата й. И дали въобще има такава.

Новооткритата планета прави една обиколка към своята звезда на всеки 12,8 дни. Размерите й наподобяват тези на Земята.

„ Планети като тази са доста малко. Рядка опция е да можем да я изследваме толкоз деликатно “, сподели астрофизикът Томас Уилсън от университета Уоруик.

Учените обясниха, че светлината от планетата, която виждат сега, е от 1984 година – преди 40 години. Това е времето, което й е лишило, с цел да стигне до Земята.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР