Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде представен пред Европейската

...
Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде представен пред Европейската
Коментари Харесай

Представят Плана за възстановяване и устойчивост пред ЕК

Планът за възобновяване и резистентност ще бъде показан пред Европейската комисия, откакто през вчерашния ден той беше признат от служебното държавно управление.

Според вицепремиера по европейските средства Атанас Пеканов се чака България да получи близо 13 милиарда лв. от Европейския съюз за следкризисно възобновяване.

Сред главните цели в него е енергетиката, където са планувани 878 милиона лв. за ВЕИ и фотоволтаици, 140 милиона за слънчеви съоръжения, един милиард и 800 хиляди за енергийна успеваемост на постройките.

И промяна за избавяне на заетите във въглищните централи посредством Държавно дружество за преработка. България ще предложи две дати за отричане от въглищната енергетика, което ще засегне централите в Маришкия басейн - 2038 и 2040 година.

Вчера стана ясно, че решението коя от двете години да пази държавното управление пред Брюксел би трябвало да бъде взето от идващото постоянно държавно управление.

България и Нидерландия са единствените страни членки на Европейския съюз, които към момента не са внесли своите Планове в Брюксел.

Заради забавянето към момента не е ясно до дъно дали ще можем още тази година да получим предплатено заплащане от Европейска комисия в размер на сред 11-13% от общия пакет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР