Планът за възстановяване и устойчивост получи одобрение от ЕК в

...
Планът за възстановяване и устойчивост получи одобрение от ЕК в
Коментари Харесай

Пеканов: ЕК отпуска на България 2.07 млрд. лева по Плана за възстановяване

„ Планът за възобновяване и резистентност получи утвърждение от Европейска комисия в границите на служебния кабинет “, съобщи на брифинг вицепремиерът Атанас Пеканов.

„ Европейска комисия осведоми, че е финализирала и дава утвърждението си за позитивната предварителна оценка на първото заплащане на българския План за възобновяване и резистентност, което е в размер от към 2.07 милиарда лева “, сподели още Пеканов.

На 31 август 2022 година България показа на комисията искане за заплащане въз основа на постигането на 22 основни стадия и цели, определени в решението за осъществяване на съвета за първата вноска. Те обгръщат промени и вложения в региона на образованието, интелигентната индустрия, неутралността във връзка с климата, цифровата съгласуваност, устойчивия превоз и пътната сигурност, правораздаването, битката с прането на пари, общественото приобщаване, опазването на здравето и системата за одит и надзор, обвързвана с механизма за възобновяване и резистентност.

С настояването си българските управляващи предоставиха подробни и изчерпателни данни, доказващи осъществяването на 22-та основни стадия и цели. Комисията направи задълбочена оценка на тази информация, преди да показа своята позитивна предварителна оценка на настояването за заплащане.

Българският проект за възобновяване и резистентност включва необятен набор от ограничения за вложения и промени в дванадесет тематични съставния елемент. Планът ще бъде подсилен с 5,7 милиарда евро под формата на безплатни средства.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР