Планът за възстановяване и устойчивост на България можеше и трябваше

...
Планът за възстановяване и устойчивост на България можеше и трябваше
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Нямаме план за възстановяване заради лобизма в полза на олигарха Иво Прокопиев

Планът за възобновяване и резистентност на България можеше и трябваше да бъде импортиран още предходната година и тогава щяхме да имаме и предплатена сума, и утвърдени дейности. За страдание обаче ръководещите не го внесоха, тъй като трябваше някои планове да бъдат готови - планове на медийния и енергиен олигарх Иво Прокопиев.

Това разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев, оповестиха от пресцентъра на партията.

Съжалявам, че би трябвало да ви го кажа. Съжалявам, че ви стана тривиално, само че това е. Докато тази тематика не се подеме от всички, по този начин ще бъде, съобщи Цонев. И изясни за кои планове става въпрос.

Например за батериите, за фотосоларите, изключването на водорода. Говорят за декарбонизации, а изключиха водорода от Плана, акцентира Йордан Цонев.

" Щяхме да имаме проект, в случай че не беше лобизмът в интерес на бизнеса на този човек. Това е истината! ", безапелационен бе зам.-председателят на Движение за права и свободи. Той напомни по какъв начин че Движение за права и свободи предизвести, че Планът отново ще бъде върнат.

Той ще бъде отлаган и България губи, българският бизнес губи ужасно доста. Но въпросът е ние ли си го отлагаме, или Европейската комисия? Ние сами си го отлагаме, тъй като първо го забавихме поради въпросните планове и второ - вкарваме планове, които не дават отговор на условията - батериите. Сега се опитваме да напаснем всичко, разяснява още Йордан Цонев.

И добави: " Това е цялата работа. Европейската комисия ни споделя " НЕ! " учтиво. Вчера какво чухме: " Урсула ми сподели да туитна, че вървим с „ съвършена скорост “. Чудесна скорост! "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР