Планът за възстановяване и устойчивост може да бъде подаден в

...
Планът за възстановяване и устойчивост може да бъде подаден в
Коментари Харесай

Планът за възстановяване и устойчивост може да бъде до началото на октомври

Планът за възобновяване и резистентност може да бъде подаден в Брюксел до края на септември - началото на октомври, сподели през днешния ден в Албена зам.-министърът на стопанската система Ирена Младенова пред участниците в Годишната среща на Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/. По думите ѝ това би трябвало да бъде направено, без значение, че кабинетът е длъжностен, с цел да може страната да върви напред. Важното обаче е да не употребяваме Плана като торба пари, а да очертаем промени и развиване на страната и разпоредбите в нова среда, добави Младенова.

Планът не е единствено за възобновяване, а и за резистентност, сподели още зам.-министърката. Според нея средствата, които страната ще получи, би трябвало да се употребяват за пренастройване на стопанската система, защото към този момент е видно, че в другите браншове се постановат нови бизнес модели и направления.

На въпрос за реализацията на плана за създаване на индустриални зони в страната, Младенова уточни, че е редно да се преценя деликатно, тъй като не трябва да се наливат пари тук-там, където след това няма да отидат вложители. Средствата би трябвало да се влагат свястно и да се активизира освен общинският, а и частният запас. Привличането на вложители е значимо, само че те би трябвало да са такива, че да доведат още бизнесмени и от реализацията на целия план да има възвращаемост, заключи Младенова.

Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Димитровград Иво Димов сподели по време на полемиката, че вероятностите по проекта са положителни, само че централната власт и бизнесът би трябвало да го накарат да работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР