Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Европейската комисия,

...
Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Европейската комисия,
Коментари Харесай

Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в ЕК |

Планът за възобновяване и резистентност е импортиран в Европейската комисия, заяви министър председателят Кирил Петков по време на блицконтрола в Народното събрание. Той добави, че следва публичното разискване на проекта.

Премиерът разяснява, че новото преправяне на проекта е било належащо поради заложените енергийни цели. 

" В енергетиката имаме огромна взаимозависимост от съветски газ и огромна взаимозависимост от АЕЦ " Козлодуй ", съобщи той и добави, че това е било и повода за ново преправяне, след което, при зелена светлина от Европейска комисия, ще имаме една по-независима енергийна система.

" Не можем да приемем тези зависимости и поради това се наложи да преработим Плана за възобновяване и резистентност ", посочи той.

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС съобщи, че е отлично, че държавното управление е внесло плана, само че прикани ръководещите да показват този пренаписан вид и на тях. Премиерът отговори, че публичното разискване следва.

Кирил Петков разяснява и инспекциите за общините, които желаят спомагателни помощи поради високата цена на тока.

" Трябва да сме сигурни, че общините, които желаят обезщетения от държавното управление, не могат да се оправят с разноските си поради не поради зле извършени публични поръчки, а поради действителна потребност ", съобщи той и изясни, че общините към този момент един път получават помощи като небитови консуматори, а потребността от нови повдига въпроса дали парите се разпределят оправдано.

" Учудвам се, че досега нито една община не е пристигнала при нас. Може би се тормозят от инспекции ", съобщи той. 

След това насочи апел за срещи в Министерски съвет към всички общини, които изпитват усложнения. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР