Планът за възстановяване и устойчивост е един план, който успяхме

...
Планът за възстановяване и устойчивост е един план, който успяхме
Коментари Харесай

Терзийски, ПП: Андрей Гюров е с безупречна биография, няма да оттеглим кандидатурата му

Планът за възобновяване и резистентност е един проект, който успяхме да ревизираме и надградим единствено за 4 месеца. Това е огромна опция за нашата страна да доближи едно напълно друго равнище - в опазването на здравето, образованието, енергийната успеваемост. Това разяснява в " Денят стартира " Йордан Терзийски, народен представител от " Продължаваме промяната " във връзка идното през днешния ден показване на оценката на Европейската комисия по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност на България.

Критики постоянно ще има, само че няма какво да се каже, че Европейска комисия ни поздрави персонално и ръководителят ѝ Урсула фон дер Лайен е в България, с цел да показа оценката за него, акцентира Терзийски.

Той разяснява и въпроса за какво 10% от средствата в Плана са предопределени за цех за акумулатори.

Изключително значимо е ние да имаме тази опция от акумулатори, които да балансират системата, тъй че това е една вярна стъпка в посока зелена договорка и енергиен неутралитет, съобщи той. Осъзнаваме какъв брой е значим този батериен комплекс, това ще излиза наяве занапред в бъдеще. Абсолютно няма лобизъм - всяка една процедура ще бъде извършена извънредно транспарантно, безапелационен е Терзийски.
Той разяснява и упреците, че Европейска комисия ще утвърди Плана против едно наше заричане - да вземем за пример да падне българското несъгласие за договарянията за участие в Европейски Съюз на Северна Македония.

Знаете, че имаме доста съответни задължения, които ние желаеме от македонската страна и не е правилно те да бъдат обвързвани с други тематики, акцентира Терзийски.

Ние имаме ясни условия, при които Северна Македония би трябвало да бъде позволена до договаряния с Европейски Съюз и продължаваме да отстояваме тези наши правила. Въпросът е за какво тъкмо в този момент поражда тематиката за Македония и дали не са опити да се отклони фокуса. В момента имаме напълно други цели и провокации, които решаваме на ежедневна база и да повдигаме тематиката за Македония, един тип, може да се изтълкува като тип популизъм. Не е добре да обвързваме тематиките.
Депутатът от " Продължаваме промяната " разяснява и разликите във връзка избора на шеф на Българска народна банка. Най-добре е за обединението да има единодушие и общ език, изясни той.

Г-н Гюров е извънреден експерт, човек с безупречна биография. Единственото, което съумяха да изфабрикуват против него, е някакъв подправен проблем с неговата тапия, което е неуместно - той е лекар от Виенския университет. Г-н Каримански също е експерт, аз не оборвам неговите качества. Тук въпросът е обединението да излезе с обща кандидатура. Ние би трябвало да намерим модела да предлагаме най-правилните претенденти, а не да има някаква персонална битка за постове и това да рефлектира върху съдружните връзки.

Не се разисква алтернатива " Продължаваме промяната " да отдръпна кандидатурата на Андрей Гюров, акцентира Терзийски.

Не се разисква и вид за издигане на трета обща кандидатура.
В обединението всекидневно се вземат решение десетки проблеми - и в Народно събрание, и в изпълнителната власт. Смисълът на обединението е да има плурализъм - разнообразни отзиви да се поставят на масата, да има градивен разговор и да се стига до решения, които работят, безапелационен е Терзийски.

Относно предлагането на Демократична България за оповестяване на съветския дипломат за личност нон грата, Терзийски изясни, че на този стадий няма решение по проблема и към този момент дипломатът остава у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР