Планът за възстановяване и устойчивост беше изготвен от четири правителства

...
Планът за възстановяване и устойчивост беше изготвен от четири правителства
Коментари Харесай

Един План, 4 правителства: Как се промениха приоритетите за година и половина


Планът за възобновяване и резистентност беше направен от четири държавни управления – две постоянни и две служебни.

Изготвянето му стартира от кабинета на Бойко Борисов и за него директно отговаряше вицепремиерът Томислав Дончев. За първи път документът беше оповестен за разискване на 30 октомври 2020 година

След това Планът беше поправен, като измененията предвиждаха повече пари за нововъведения, за промяна на енергетиката и цифровизация на стопанската система.

Крайният период за внасяне беше 30 април 2021 година, само че на 9 април предходната година вицепремиерът в оставка Дончев разгласи, че този Министерски съвет няма да одобри документа, а ще остави това на идващото служебно държавно управление.

Още една промяна беше направена на 20 юли 2021 година Отговорникът за него – вицепремиерът Атанас Пеканов разгласи, че са сменени повече от 50 % от заложените планове.

На 15 октомври България внесе проекта в Европейската комисия, само че през декември Брюксел ни го върна за корекции, главно с рецензии в частта за енергетиката.

Редовният кабинет на Кирил Петков съумя да внесе Плана още веднъж при започване на февруари. Именно този вид беше признат от Брюксел.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР