„Планът за възстановяване и развитие трябва да се подаде в

...
„Планът за възстановяване и развитие трябва да се подаде в
Коментари Харесай

Радосвет Радев: Планът за възстановяване трябва да се подаде в срок

„ Планът за възобновяване и развиване би трябвало да се подаде в период, тъй като наличието може да се промени по-късно, само че не и срокът “, счита ръководителят на БСК Радосвет Радев.

Той добави, че бизнесът изрично е взел участие в правенето на документа, само че въпреки всичко има забележки към него.

По думите му идващото държавно управление би трябвало да бъде грамотно, да схваща икономическите процеси и да е отговорно. „ Сега има потребност от храброст и амбициозно ръководство на България “, разяснява Радев в предаването „ Тази неделя “.

По думите му измежду бизнеса има лек оптимизъм, че всеобщата имунизация ще докара до по-добри условия за работа, само че все пак възобновяване не се чака преди края на 2022 година

„ Сега изтекоха ограниченията с позитивен резултат – банковия мораториум. За страдание неналичието на суверенитет на Централната банка не предвещава ново удължение на този механизъм “, сподели Радев.

Той цитира и анкета, извършена от БСК, съгласно която 74% от бизнеса ще има потребност от нови ограничения за подкрепяне. За банковия мораториум 54% са показали, че ще имат усложнения със отговорностите.

В анкетата колосалните 79% не виждат усъвършенстване в икономическите индикатори.

„ В момента най-достъпната отбрана на бизнесмена е да не прави нищо и да отсрочи инвестицията. Неяснотата продължава да е доста сериозна. Ако не може да се излъчи постоянен кабинет се назначава длъжностен “, напомни Радев.

Той добави, че се намираме в политическо безвремие и субективните настройки в страната ни са извънредно неприятни.

Повече вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР